- 3 veća krastavca
- malo ulja, žlica brašna
- 1-2 sitno nasjeckana rajčica (ili pelati ili običan paradajz sos ili koncentrat u tubi)
- nekoliko krumpira
- 1 vrhnje
- kopar
- sol
Oguliti krastavce, narezati ih na tanke ploške, posoliti, stisnuti rukama i pustiti 15-tak minuta da puste sok, zatim ponovo dobro stisnuti rukama, ovaj put da izađe sva voda iz njih.
Na malo ulja staviti pripremljene krastavce, miješati par minuta, pa dodati paradajz. Još malo miješati, pa dodati žlicu brašna.
Promiješati i zaliti s otprilike 1/2 l vode. Pustiti da zakipi. U međuvremenu oguliti par krumpira (količina po želji) i ubaciti u lonac. Kad je krumpir kuhan, gotovi su i krastavci. Umutiti jedno vrhnje, dodati soli (i papra po želji) i posipati svježe nasjeckanim koprom.