- 2 limenke bijelog graha
- 1 luk
- 10 dag kuhanog špeka (hamburgera) ili nekog sličnog
- 1 mrkva
- 2 šake sitnih pužića (ili neke druge tjestenine po želji)
- manja šalica oštrog brašna
- vegeta, sol, papar, kocka za juhu, lovorov list
- 2 žličice slatke mljevene crvene paprike
PRIPREMA
Na ulju pržiti nasjeckan luk, mrkvu i špek.
Dodati ocijeđen i ispran grah, promiješati, zaliti vodom do vrha, začiniti po ukusu (vegeta, kocka za juhu, sol, papar, crvena paprika). Dodati i lovorov list za bolju aromu.
Prokuhati 10-tak minuta, dodati brašno razmućeno sa malo vode kako bi se varivo zgusnulo i još kratko prokuhati.
Poslužiti uz ciklu ili posoljeni luk. Ako vam se u hladnjaku nađe pokoja kobasica ili hrenovka, dobro će pasati uz varivo.