Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Pašta fažol iz konzerve

SASTOJCI
  • 2 limenke bijelog graha
  • 1 luk
  • 10 dag kuhanog špeka (hamburgera) ili nekog sličnog
  • 1 mrkva
  • 2 šake sitnih pužića (ili neke druge tjestenine po želji)
  • manja šalica oštrog brašna
  • vegeta, sol, papar, kocka za juhu, lovorov list
  • 2 žličice slatke mljevene crvene paprike
Zaa 4 osobe

PRIPREMA

Na ulju pržiti nasjeckan luk, mrkvu i špek.
Dodati ocijeđen i ispran grah, promiješati, zaliti vodom do vrha, začiniti po ukusu (vegeta, kocka za juhu, sol, papar, crvena paprika). Dodati i lovorov list za bolju aromu.
Prokuhati 10-tak minuta, dodati brašno razmućeno sa malo vode kako bi se varivo zgusnulo i još kratko prokuhati.

Poslužiti uz ciklu ili posoljeni luk. Ako vam se u hladnjaku nađe pokoja kobasica ili hrenovka, dobro će pasati uz varivo.


 
Blogger Templates