Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Sataraš

Za 4 osobe

SASTOJCI
  • 2 žute paprike
  • 4 paradajza
  • 2 luka
  • malo ulja
  • vegeta, sol, papar
PRIREMA

Na malo ulja pirjati narezanu papriku i luk (narezati na manje režnjiće) dok ne posmeđi i ne omekša.
U međuvremenu oguliti paradajz (kako se ne bi poslije odvajale ljuskice), nasjeći ga na manje komade i dodati paprici i luku.
Promiješati i začiniti po želji pa pirjati dok ne ispari sva tekućina. Dodavanje vode nije potrebno.

Sataraš se može poslužiti na više načina:
  • s rižom –  možete je skuhati posebno i pomiješati je naknadno sa satarašom.
  • s tjesteninom – kuhanim satarašom preliti kuhanu tjesteninu.
  • s mesom – prepecite male komadiće mesa, podlijte sa malo vina, vode i paradajza, posolite i pirjajte dok ne omekša. Tada dodajte povrće za sataraš i dalje pripremajte kako je opisano u receptu.

 
Blogger Templates