SASTOJCI
- 2 žute paprike
- 4 paradajza
- 2 luka
- malo ulja
- vegeta, sol, papar
Na malo ulja pirjati narezanu papriku i luk (narezati na manje režnjiće) dok ne posmeđi i ne omekša.
U međuvremenu oguliti paradajz (kako se ne bi poslije odvajale ljuskice), nasjeći ga na manje komade i dodati paprici i luku.
Promiješati i začiniti po želji pa pirjati dok ne ispari sva tekućina. Dodavanje vode nije potrebno.
Sataraš se može poslužiti na više načina:
- s rižom – možete je skuhati posebno i pomiješati je naknadno sa satarašom.
- s tjesteninom – kuhanim satarašom preliti kuhanu tjesteninu.
- s mesom – prepecite male komadiće mesa, podlijte sa malo vina, vode i paradajza, posolite i pirjajte dok ne omekša. Tada dodajte povrće za sataraš i dalje pripremajte kako je opisano u receptu.