Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Makaroni lasagne

Za 4 osobe

SASTOJCI
  • 30 dag makarona (ili bilo koje druge tjestenine)
  • 15 dag salame ili šunke
  • 20 dag sira trapista (gouda ili neki sličan)
Za bechamel:
  • 10 dag maslaca
  • 4 žlice brašna
  • 6 dl mlijeka
  • 3 žlice kiselog vrhnja 
  • vegeta, sol, papar
PRIPREMA

Makarone, ukoliko nemate ostatke skuhanih, skuhati al dente i ocijediti.
Za bechamel otopiti maslac, dodati brašno, pa uz miješanje pjenjačom polako ulijevati mlijeko. Začiniti po ukusu pa kuhati nekoliko minuta uz miješanje dok se ne dobije gustoća umaka. Eventualno razrijediti sa još malo mlijeka, dodati kiselo vrhnje.
U vatrostalnu posudu ili lim za pečenje premazan margarinom složiti red kuhane tjestenine, preliti polovicom bechamela, naribati ili narezati salamu, posipati ribanim sirom, prekriti ostatkom tjestenine pa zaliti ostatkom bechamela. Sve skupa posipati ostatkom ribanog sira, pokapati kethupom i origanom po želji pa zapeći u pećnici na 200ºC cca 20 min dok se ne dobije zlaćana korica.
Poslužiti toplo uz salatu po želji.


 
Blogger Templates