Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Pikantni makaroni

Vrijeme pripreme: 60 min
Za 6 osoba

SASTOJCI
  • 350 g makarona (ili špageta)
  • 50 g krušnih mrvica (prezli)
  • 300 g naribanog sira (gouda)
  • 1 sitno narezani feferon
  • 4 jajeta
  • 250 ml pasirane rajčice
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 50 ml ulja
PRIPREMA

Makarone staviti da se skuhaju, sa dodatkom žlice ulja i dvije žličice soli.

U dubljoj posudi razbiti jaja i umutiti ih žicom za mućenje. Dodati 250 g naribanog sira, narezani feferon, pasiranu rajčicu i ulje pa žlicom sve izmiješati. Na kraju dodati prašak za pecivo pa i njega sjediniti s ostalim sastojcima.

Skuhane makarone procijediti i isprati pod mlazom tople vode. Dodati makarone u smjesu s jajima i dobro promiješati.

Uzeti pleh, veličine 35x20 cm, pa ga dobro premazati uljem. Po dnu pleha sipati mrvice pa usuti smjesu s makaronima. Poravnati i po vrhu posuti ostatkom ribanog sira (50 g).

Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu, na 190 stupnjeva, da se zapeče, dok ne dobije rumenu boju. Ukusno je toplo i hladno.


 
Blogger Templates