Za 6 osoba
SASTOJCI
- 350 g makarona (ili špageta)
- 50 g krušnih mrvica (prezli)
- 300 g naribanog sira (gouda)
- 1 sitno narezani feferon
- 4 jajeta
- 250 ml pasirane rajčice
- 1 vrećica praška za pecivo
- 50 ml ulja
Makarone staviti da se skuhaju, sa dodatkom žlice ulja i dvije žličice soli.
U dubljoj posudi razbiti jaja i umutiti ih žicom za mućenje. Dodati 250 g naribanog sira, narezani feferon, pasiranu rajčicu i ulje pa žlicom sve izmiješati. Na kraju dodati prašak za pecivo pa i njega sjediniti s ostalim sastojcima.
Skuhane makarone procijediti i isprati pod mlazom tople vode. Dodati makarone u smjesu s jajima i dobro promiješati.
Uzeti pleh, veličine 35x20 cm, pa ga dobro premazati uljem. Po dnu pleha sipati mrvice pa usuti smjesu s makaronima. Poravnati i po vrhu posuti ostatkom ribanog sira (50 g).
Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu, na 190 stupnjeva, da se zapeče, dok ne dobije rumenu boju. Ukusno je toplo i hladno.