SASTOJCI
- 500 g graha
- 1 luk
- 3 manje mrkve
- 2 lovorova lista
- maslinovo ulje
- malo koncentrata rajčice iz tube
- pašta
- sol i papar
- 10 dkg pancete
- 4-5 češnja češnjaka
- svježi peršin
1.
Grah namočite preko noći. Ako ste zaboravili, namočite ga barem 30 min. u toploj vodi (ili koristite grah iz konzerve no imajte na umu da ga nije potrebno kuhati!).
Stavite ga kuhati u hladnu vodu i nakon što zavrije neka ključa 10 minuta te prvu vodu bacite. Na taj način će vas grah manje napuhavati.
2.
U loncu u kojem ćete dalje kuhati grah prvo na maslinovom ulju prepržite sitno kosani luk i mrkvu sjeckanu na manje komadiće. Stavite i lovor i sve dinstajte cca 7 minuta. Ubacite u to grah i prelijte vodom. Pustite da grah kuha.
3.
U međuvremenu napravite pesto tako da u blenderu smiksate pancetu, češnjak i peršin te da dobijete teksturu paste.
4.
Kada je grah na pola kuhan ubacite u njega pesto i dodajte žličicu koncentrata rajčice. Posolite, popaprite i pustite da se krčka.
5.
Pred kraj ukuhajte tjesteninu (pužiće ili neku drugu kratku tjesteninu).
6.
Ukoliko želite kakvo suho meso tada ga stavite kuhati u vrijeme kad ste stavili i grah, neka se kuha s njim.