Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Pašta fažol

Za 4 osobe

SASTOJCI
  • 500 g graha
  • 1 luk
  • 3 manje mrkve
  • 2 lovorova lista
  • maslinovo ulje
  • malo koncentrata rajčice iz tube
  • pašta
  • sol i papar
Pesto
  • 10 dkg pancete
  • 4-5 češnja češnjaka
  • svježi peršin
PRIPREMA

1.
Grah namočite preko noći. Ako ste zaboravili, namočite ga barem 30 min. u toploj vodi (ili koristite grah iz konzerve no imajte na umu da ga nije potrebno kuhati!).
Stavite ga kuhati u hladnu vodu i nakon što zavrije neka ključa 10 minuta te prvu vodu bacite. Na taj način će vas grah manje napuhavati.
2.
U loncu u kojem ćete dalje kuhati grah prvo na maslinovom ulju prepržite sitno kosani luk i mrkvu sjeckanu  na manje  komadiće. Stavite i lovor i sve dinstajte cca 7 minuta. Ubacite u to grah i prelijte vodom. Pustite da grah kuha.
3.
U međuvremenu napravite pesto tako da u  blenderu smiksate pancetu, češnjak i peršin te da dobijete teksturu paste.
4.
Kada je grah na pola kuhan ubacite u njega pesto i dodajte žličicu koncentrata rajčice. Posolite, popaprite i pustite da se krčka.
5.
Pred kraj ukuhajte tjesteninu (pužiće ili neku drugu kratku tjesteninu).
6.
Ukoliko želite kakvo suho meso tada ga stavite kuhati u vrijeme kad ste stavili i grah, neka se kuha s njim.


 
Blogger Templates