Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Punjeni šampinjoni

Vrijeme pripreme: 20 min
Za 8 osoba

SASTOJCI
  • 1 manja glavica luka
  • 1 manja rajčica
  • 500 g šampinjona
  • 1 paprika babura
  • 2 žlice krušnih mrvica (prezli)
  • 50 g biljnog sira (može i gouda)
  • 1 dl vode
PRIPREMA

Šampinjone oprati i očistiti, pa im odstraniti stabljike i izdubiti ih. Luk, papriku i rajčicu sitno narezati a sir rezati na manje listiće. Na malo ulja pirjati luk, papriku i rajčicu oko 10 minuta. Dodati vodu i pustiti da zakipi. Zatim dodati mrvice, skloniti s vatre i sve dobro promiješati. Pripremljene šampinjone složiti na pleh obložen papirom za pečenje i napuniti pripremljenom smjesom. Na svaku gljivu staviti listiće sira. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.


 
Blogger Templates