SASTOJCI
- 1 kg krastavaca
- 1,5 žlica domaće svinjske masti (ili ulja)
- 2 žlice brašna
- 1/2 žličice crvene paprike
- 1 rajčica
- 1 paprika
- vegeta, sol
- 1,5 dl vrhnja za kuhanje
- 3 žlice kopra
- 1 žličica kima
Krastavce oguliti i naribati ili narezati na ravnomjerne ploške pa posoliti i ostaviti da odstoje 15-tak minuta.
Za to vrijeme pripremiti laganu zapršku - na domaćoj masti zažutjeti brašno pa na kraju dodati crvenu papriku i zaliti s pola litre vruće vode.
Dodati sitno sjeckanu rajčicu i papriku.
Lagano ocijediti krastavce i dodati ih u pripremljeno varivo. Dodati kim.
Poklopiti i kuhati dok krastavci omekšaju. Podlijevati po potrebi vodom. U početku stavite manje vode jer krastavci puste svoju tekućinu pa varivo postane prerijetko.
Začiniti vegetom i dodati vrhnje za kuhanje i sitno sjeckani kopar.
Varivo poslužiti s pire krumpirom i po želji faširancima.