Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Krastavci s pire krumpirom

Za 6 osoba

SASTOJCI
  • 1 kg krastavaca
  • 1,5 žlica domaće svinjske masti (ili ulja)
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • 1 rajčica
  • 1 paprika
  • vegeta, sol
  • 1,5 dl vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice kopra
  • 1 žličica kima
PRIPREMA

Krastavce oguliti i naribati ili narezati na ravnomjerne ploške pa posoliti i ostaviti da odstoje 15-tak minuta.
Za to vrijeme pripremiti laganu zapršku - na domaćoj masti zažutjeti brašno pa na kraju dodati crvenu papriku i zaliti s pola litre vruće vode.
Dodati sitno sjeckanu rajčicu i papriku.
Lagano ocijediti krastavce i dodati ih u pripremljeno varivo. Dodati kim.
Poklopiti i kuhati dok krastavci omekšaju. Podlijevati po potrebi vodom. U početku stavite manje vode jer krastavci puste svoju tekućinu pa varivo postane prerijetko.
Začiniti vegetom i dodati vrhnje za kuhanje i sitno sjeckani kopar.
Varivo poslužiti s pire krumpirom i po želji faširancima.



 
Blogger Templates