Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Tikvice punjene povrćem, sirom i rižom

Vrijeme pripreme: 50 minuta
2 osobe

SASTOJCI
  • 1 poriluk
  • 2 mrkve
  • 1 manji krumpir
  • 3 tikvice srednje veličine
  • malo soka od rajčice
  • 1- 2 paprike
  • 1 šalica riže
  • 50 g sira goude
  • po ukusu soli i bibera
  • po ukusu suhog biljnog začina
  • po potrebi ulja
PRIPREMA

Tikvice oljuštiti, posoliti, poklopiti i ostaviti petnaestak minuta da puste vodu. Za to vrijeme, povrće narezati (ili naribati) na sitnije komade. Svaku od tikvica uzduž raspoloviti a sredinu izdubiti nožem. Izdubljeni dio dodati pripremljenom povrću. Staviti poriluk da se pirja, nakon nekoliko minuta dodati mrkvu a zatim i ostalo povrće (krumpir, izdubljeni dio tikvica, papriku, sok od rajčice). Nakon nekoliko minuta dodati i rižu, naliti malo vode i ostaviti da se kuha nekoliko minuta. Posoliti i dodati začine po želji.

Pripremiti vatrostalnu posudu i nauljiti je. Tikvice puniti pripremljenom filom, a ostatak file rasporediti između tikvica. Zaliti s malo vode i staviti da se peče na 200 stupnjeva oko 20-30 minuta. Nakon tog vremena, povrće posuti ribanim sirom i vratiti u pećnicu da se sir zapeče. Služiti toplo.


 
Blogger Templates