2 osobe
SASTOJCI
- 1 poriluk
- 2 mrkve
- 1 manji krumpir
- 3 tikvice srednje veličine
- malo soka od rajčice
- 1- 2 paprike
- 1 šalica riže
- 50 g sira goude
- po ukusu soli i bibera
- po ukusu suhog biljnog začina
- po potrebi ulja
Tikvice oljuštiti, posoliti, poklopiti i ostaviti petnaestak minuta da puste vodu. Za to vrijeme, povrće narezati (ili naribati) na sitnije komade. Svaku od tikvica uzduž raspoloviti a sredinu izdubiti nožem. Izdubljeni dio dodati pripremljenom povrću. Staviti poriluk da se pirja, nakon nekoliko minuta dodati mrkvu a zatim i ostalo povrće (krumpir, izdubljeni dio tikvica, papriku, sok od rajčice). Nakon nekoliko minuta dodati i rižu, naliti malo vode i ostaviti da se kuha nekoliko minuta. Posoliti i dodati začine po želji.
Pripremiti vatrostalnu posudu i nauljiti je. Tikvice puniti pripremljenom filom, a ostatak file rasporediti između tikvica. Zaliti s malo vode i staviti da se peče na 200 stupnjeva oko 20-30 minuta. Nakon tog vremena, povrće posuti ribanim sirom i vratiti u pećnicu da se sir zapeče. Služiti toplo.