SASTOJCI
- 1 plavi patlidžan
- 1 tikvica
- 1 rajčica
- 1 glavica luka
- 2 zelene paprike
- 50 g kečapa
- 1 žličica origana
- po želji soli
- 1/2 paketa špageta
Plavi patlidžan narezati i posoliti da odstoji 30 minuta (da izađe gorčina). Potom na malo vode pržiti luk, dodati narezanu papriku, patlidžan i tikvicu. U to dodati 5 čaša vode i pirjati 15-tak minuta.
Oljuštiti rajčicu, narezati je i ubaciti u smjesu i nastaviti s pirjanjem. Nakon 5 minuta dodati kečap i pirjati još 15 minuta. Dodati origano. Pirjati do željene gustoće.
U vodi, ulju i soli skuhati špagete. Kada, su gotove preliti ih smjesom od patlidžana.
SAVJET
Specifičnog okusa, može se dodati još kečapa, vrhnja i sl., po želji.