Za 4 osobe
SASTOJCI
- 6 crvenih paprika (srednje veličine)
- 100 ml ulja
- 2 glavice luka
- 2 velika krumpira
- 1 kriška češnjaka
- 70 g riže
- 600 ml vode
- 2 žlice brašna
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 srednja mrkva
- po ukusu sol, papar
Očistiti paprike od sjemenki. Oprati ih i ostaviti da se osuše. U tavi ispržiti luk, zatim dodati naribanu mrkvu. Pržiti sve zajedno oko 5 minuta, zatim dodati sitno narezani češnjak. Pred kraj dodati naribani krumpir. Pržiti još 5-6 minuta (nemojte se brinuti ako se krumpir lijepi za tavu, tako treba biti) uz neprestano miješanje. Pred sam kraj dodati rižu. Sve dobro sjedniti, popapriti i posoliti po ukusu.
U lonac staviti uspravno paprike i puniti ih filom. Naliti 600 ml vode u lonac i kuhati oko 50 minuta. Zatim u pola šalice vode dodati brašno i crvenu mljevenu papriku i sve izmiješati tako da nema grudica. Dodati paprikama i ostaviti da se kuha još 5 minuta. Na kraju stavite paprike da se zapeku u pećnicu na 180 C oko 20-25 minuta. Paprike služiti s vrhnjem ili pire krumpirom i salatom.