Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Punjene paprike s krumpirom i rižom

Vrijeme pripreme: 80 minuta
Za 4 osobe

SASTOJCI
  • 6 crvenih paprika (srednje veličine)
  • 100 ml ulja
  • 2 glavice luka
  • 2 velika krumpira
  • 1 kriška češnjaka
  • 70 g riže
  • 600 ml vode
  • 2 žlice brašna
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 srednja mrkva
  • po ukusu sol, papar
PRIPREMA

Očistiti paprike od sjemenki. Oprati ih i ostaviti da se osuše. U tavi ispržiti luk, zatim dodati naribanu mrkvu. Pržiti sve zajedno oko 5 minuta, zatim dodati sitno narezani češnjak. Pred kraj dodati naribani krumpir. Pržiti još 5-6 minuta (nemojte se brinuti ako se krumpir lijepi za tavu, tako treba biti) uz neprestano miješanje. Pred sam kraj dodati rižu. Sve dobro sjedniti, popapriti i posoliti po ukusu.

U lonac staviti uspravno paprike i puniti ih filom. Naliti 600 ml vode u lonac i kuhati oko 50 minuta. Zatim u pola šalice vode dodati brašno i crvenu mljevenu papriku i sve izmiješati tako da nema grudica. Dodati paprikama i ostaviti da se kuha još 5 minuta. Na kraju stavite paprike da se zapeku u pećnicu na 180 C oko 20-25 minuta. Paprike služiti s vrhnjem ili pire krumpirom i salatom.


 
Blogger Templates