Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Piletina s gljivama

Vrijeme pripreme: 30 minuta
Za 2 osobe

SASTOJCI
  • 400 g gljiva
  • 500 g piletine
  • 2 glavice luka
  • 1 kriška češnjaka
  • 1 paprika svježa ljuta (feferon)
  • 1/2 limuna
  • malo brašna
  • oko 150 g maslaca
  • 3 dl vode
  • origano
PRIPREMA

Na maslacu u tavi pržiti 7-8 minuta luk i češnjak pa dodati piletinu narezanu na sitne kocke. Pržiti 15-tak minuta, dodati nasjeckane gljive, iscijediti polovicu limuna, izrezati ljutu papriku i kuhati još 10-tak minuta. U 300 ml vode sipati malo bijelog brašna i promiješati a zatim dodati u tavu, posoliti, popapriti i dodati origano. Kuhati još 5-7 minuta i servirati toplo.



 
Blogger Templates