SASTOJCI
- 1/2 kg starog kruha
- 4 dl mlijeka
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 paprika babura
- 1 luk
- 10 dkg sitno sjeckanog pršuta (ili pancete, slanine ili štogod drugog suhog)
- 5 jaja
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 10 dkg sira trapista
- Vegeta, sol, papar
Kruh izrezati na kockice pa ga zaliti s mlijekom. Nakon par minuta rukama ga ocijediti.
Tikvice naribati, luk i papriku sitno nasjeckati.
Na malo ulja pržiti luk i papriku, dodati sitno sjeckan pršut, popržiti pa dodati i tikvice. Začiniti po želji solju ili vegetom te paprom. Pirjati uz povremeno miješanje 10 min.
Jaja umutiti pjenjačom, posoliti i dodati vrhnje. Dobro izmiješati.
Natopljen i ocijeđen kruh pomiješati sa pirjanim povrćem. U nauljenu vatrostalnu posudu ili lim za pečenje rasporediti smjesu od kruha i tikvica. Sve zaliti smjesom od jaja i vrhnja. Posipati ribanim sirom, pa zapeći u pećnici na 180ºC. Poslužiti toplo ili hladno uz salatu po želji.