Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Musaka od starog kruha

Za 4 osobe

SASTOJCI
  • 1 kg starog kruha (ili manje)
  • 5-6 žlica ajvara
  • 20 dag suhe slanine
  • 10 dag domaće kobasice
  • 1 veći luk
  • manja konzerva kukuruza
  • 6 jaja
  • 2 dl mlijeka
  • 15 dag sira trapista
  • vegeta, sol, papar
PRIPREMA

Kruh narezati na tanke ploške. Slaninu sitno nasjeckati pa popržiti sa sitno sjeckanim lukom. Pjenjačom umutiti jaja i mlijeko, posoliti i popapriti.
Složiti kriške kruha jednu uz drugu na namašćen lim za pečenje ili vatrostalnu posudu, zaliti polovicom umaka od jaja i mlijeka, posipati prženom slaninom i lukom, rasporediti i nasjeckanu kobasicu i kukuruz. Preostale kriške kruha premazati sa jedne strane ajvarom pa ih složiti namazanom stranom preko nadjeva. Zaliti ostatkom umaka od jaja i mlijeka. Obilno posipati sirom i zapeći u pećnici na 180ºC cca 20 min. Musaka je gotova kada dobije lijepu zlatnu koricu.


 
Blogger Templates