SASTOJCI
- 1 kg starog kruha (ili manje)
- 5-6 žlica ajvara
- 20 dag suhe slanine
- 10 dag domaće kobasice
- 1 veći luk
- manja konzerva kukuruza
- 6 jaja
- 2 dl mlijeka
- 15 dag sira trapista
- vegeta, sol, papar
Kruh narezati na tanke ploške. Slaninu sitno nasjeckati pa popržiti sa sitno sjeckanim lukom. Pjenjačom umutiti jaja i mlijeko, posoliti i popapriti.
Složiti kriške kruha jednu uz drugu na namašćen lim za pečenje ili vatrostalnu posudu, zaliti polovicom umaka od jaja i mlijeka, posipati prženom slaninom i lukom, rasporediti i nasjeckanu kobasicu i kukuruz. Preostale kriške kruha premazati sa jedne strane ajvarom pa ih složiti namazanom stranom preko nadjeva. Zaliti ostatkom umaka od jaja i mlijeka. Obilno posipati sirom i zapeći u pećnici na 180ºC cca 20 min. Musaka je gotova kada dobije lijepu zlatnu koricu.