Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Šnicle od blitve

Za 2 osobe

SASTOJCI
  • 500 g blitve ili špinata
  • 1 žličica suhog biljnog začina / Vegete
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 250 g punomasnog trapist sira
  • 6 kriški češnjaka luka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • sol, papar
  • malo maslinovog ulja za prženje
Za paniranje:
  • brašno
  • krušne mrvice
  • 1 jaje
  • malo mlijeka
PRIPREMA

Blitvu oprati i kratko prokuhati u vreloj slanoj vodi, maksimum 5 minuta i dobro ocijediti u cjediljci. Kada se ohladi sitno je narezati i kroz dlanove još ocijediti višak vode. Narezanoj blitvi dodati suhi biljni začin, mljeveni papar, sitno nasjeckani češnjak, ribani sir, maslinovo ulje, sol, jaje i krušne mrvice.
Na dlanove stavite krušne mrvice i oblikujte odreske. Uvaljajte u brašno, jaje umućeno s malo mlijeka i mrvice te pržite na maslinovom ulju oko 10 minuta uz okretanje. Od ove količine dobije se 6 komada.

Šnicle od blitve mogu biti prilog uz prženu morsku ribu, a mogu biti i samostalno glavno jelo s pomfritom.


 
Blogger Templates