SASTOJCI
- 500 g blitve ili špinata
- 1 žličica suhog biljnog začina / Vegete
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 jaje
- 250 g punomasnog trapist sira
- 6 kriški češnjaka luka
- 2 žlice krušnih mrvica
- sol, papar
- malo maslinovog ulja za prženje
- brašno
- krušne mrvice
- 1 jaje
- malo mlijeka
Blitvu oprati i kratko prokuhati u vreloj slanoj vodi, maksimum 5 minuta i dobro ocijediti u cjediljci. Kada se ohladi sitno je narezati i kroz dlanove još ocijediti višak vode. Narezanoj blitvi dodati suhi biljni začin, mljeveni papar, sitno nasjeckani češnjak, ribani sir, maslinovo ulje, sol, jaje i krušne mrvice.
Na dlanove stavite krušne mrvice i oblikujte odreske. Uvaljajte u brašno, jaje umućeno s malo mlijeka i mrvice te pržite na maslinovom ulju oko 10 minuta uz okretanje. Od ove količine dobije se 6 komada.
Šnicle od blitve mogu biti prilog uz prženu morsku ribu, a mogu biti i samostalno glavno jelo s pomfritom.