Za 8 osoba
SASTOJCI
- 1/2 kg graška
- 2 veće mrkve
- 2 veća krumpira
- 150 g šampinjona
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 glavica luka
- 2 veće kriške češnjaka
- 1 l vode
- 300 ml pasirane rajčice
- 1 žlica brašna
- suhi biljni začin
- Vegeta, sol, papar
U dublju posudu staviti grašak, narezanu mrkvu, sitno narezani luk i češnjak, kukuruz, na kockice narezan krumpir i krupnije narezane šampinjone.
U malo vode (od 1 l) razmutiti žlicu brašna, dodati u ostatak vode i preliti jelo. Sipati pasiranu rajčicu (ili crvenu mljevenu papriku ili mješavinu oboje), posuti sa začinom i paprom (količina po želji) i staviti da se kuha. Kuhati poklopljeno, na laganoj vatri. Više puta promiješati, pazeći da ne zagori (zbog brašna).
Kuhvati dok svo povrće ne omekša, po potrebi dosoliti.