Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Varivo od graška

Vrijeme pripreme: 60 min
Za 8 osoba

SASTOJCI
  • 1/2 kg graška
  • 2 veće mrkve
  • 2 veća krumpira
  • 150 g šampinjona
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 1 glavica luka
  • 2 veće kriške češnjaka
  • 1 l vode
  • 300 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica brašna
  • suhi biljni začin
  • Vegeta, sol, papar
PRIPREMA

U dublju posudu staviti grašak, narezanu mrkvu, sitno narezani luk i češnjak, kukuruz, na kockice narezan krumpir i krupnije narezane šampinjone.

U malo vode (od 1 l) razmutiti žlicu brašna, dodati u ostatak vode i preliti jelo. Sipati pasiranu rajčicu (ili crvenu mljevenu papriku ili mješavinu oboje), posuti sa začinom i paprom (količina po želji) i staviti da se kuha. Kuhati poklopljeno, na laganoj vatri. Više puta promiješati, pazeći da ne zagori (zbog brašna).

Kuhvati dok svo povrće ne omekša, po potrebi dosoliti.


 
Blogger Templates