Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Popečci od kelja

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI
  • 1 srednje velika glavica kelja
  • 1-2 jaja
  • 1 srednja glavica luka
  • 1 režanj bijelog luka
  • 1/2 štruce starog kruha
  • vegeta, sol, papar
  • peršinov list
  • krušne mrvice 
  • ulje za prženje
  • po želji: paprika narezana na rezance, mrkva naribana, sir gouda naribani

PRIPREMA

Kelj izrezati na trake širine 1-2 cm prokuhati u neslanoj vodi 10-15 minuta (zajedno s paprikom i mrkvom, ako ih stavljate). Kad se ohladi, dobro iscjediti i dodati 1-2 sirova jajeta.
U smjesu dodati i sitno sjeckanu srednju glavicu crvenog luka, sitno sjeckan režanj bijelog luka, sir (ako ga stavljate), vegetu, papar, soli po ukusu, peršinov list te usitnjen kruh prethodno malo namočen u mlijeku ili vodi.
Smjesu dobro izmiješati, oblikovati popečke (ako je prerijetko, dodati mrvice), uvaljati u krušne mrvice i pržiti na ulju dok ne posmeđi.




 
Blogger Templates