SASTOJCI
- 1 srednje velika glavica kelja
- 1-2 jaja
- 1 srednja glavica luka
- 1 režanj bijelog luka
- 1/2 štruce starog kruha
- vegeta, sol, papar
- peršinov list
- krušne mrvice
- ulje za prženje
- po želji: paprika narezana na rezance, mrkva naribana, sir gouda naribani
PRIPREMA
Kelj izrezati na trake širine 1-2 cm prokuhati u neslanoj vodi 10-15 minuta (zajedno s paprikom i mrkvom, ako ih stavljate). Kad se ohladi, dobro iscjediti i dodati 1-2 sirova jajeta.
U smjesu dodati i sitno sjeckanu srednju glavicu crvenog luka, sitno sjeckan režanj bijelog luka, sir (ako ga stavljate), vegetu, papar, soli po ukusu, peršinov list te usitnjen kruh prethodno malo namočen u mlijeku ili vodi.
Smjesu dobro izmiješati, oblikovati popečke (ako je prerijetko, dodati mrvice), uvaljati u krušne mrvice i pržiti na ulju dok ne posmeđi.