Za 3 osobe
Sastojci:
- manja glavica kelja
- 4 - 5 krumpira srednje veličine
- 1 mrkva srednje veličine
- 1 žlica Vegete
- sol, papar
- 4 žlice ulja
- 1 žlica brašna
- 1 mala žličica mljevene crvene paprike
1
Narežite kelj, krumpir i mrkvu na komadiće. Zalijte vodom da svo povrće bude potopljeno, promiješajte i, kad zavrije, kuhajte 15-20 minuta da povrće omekša. U sve to dodajte i žlicu soli.
2
U tavi na 1-2 žlice vrućeg ulja popržite brašno (2-3 minute) tj. napravite svijetlu zapršku i pred kraj dodajte mljevenu papriku. Potom možete dodati i cca 0,5 dl vode te sačekati da sve zakipi.
3
Sve zajedno umiješajte u varivo. Začinite žlicom Vegete, po potrebi još malo posolite i popaprite, te kratko prokuhajte da se varivo malo zgusne.