Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Varivo od kelja

Vrijeme pripreme: 35 min
Za 3 osobe

Sastojci:
  • manja glavica kelja
  • 4 - 5 krumpira srednje veličine
  • 1 mrkva srednje veličine
  • 1 žlica Vegete
  • sol, papar
  • 4 žlice ulja
  • 1 žlica brašna
  • 1 mala žličica mljevene crvene paprike
Priprema:
1
Narežite kelj, krumpir i mrkvu na komadiće. Zalijte vodom da svo povrće bude potopljeno, promiješajte i, kad zavrije, kuhajte 15-20 minuta da povrće omekša. U sve to dodajte i žlicu soli.
2
U tavi na 1-2 žlice vrućeg ulja popržite brašno (2-3 minute) tj. napravite svijetlu zapršku i pred kraj dodajte mljevenu papriku. Potom možete dodati i cca 0,5 dl vode te sačekati da sve zakipi.
3
Sve zajedno umiješajte u varivo. Začinite žlicom Vegete, po potrebi još malo posolite i popaprite, te kratko prokuhajte da se varivo malo zgusne.


 
Blogger Templates