- 4 jaja
- 1 šalica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šalica ulja
- 100 g rogača
- 1 žlica kakaa
- 150 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 - 5 naribanih jabuka
Glazura
- 150 g čokolade za kuhanje
- 80 g maslaca/margarina
- 1 žličica ulja
Postupak
Jabuke oguliti i krupno naribati.
U jednoj posudi pomiješati brašno s rogačem, kakaom i praškom za pecivo.
U drugoj posudi pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati ulje, izmiksati i postepeno dodavati brašno pomiješano s rogačem, kakaom i praškom za pecivo. Smjesu fino sjediniti pa na kraju žlicom umiješati naribane jabuke.
Izliti u dobro namašćen i pobrašnjen (ili papirom za pečenje obložen) kalup za pečenje 30x20 cm i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C dok se ne odvoji od rubova kalupa, oko 30 minuta.
Ako vam se čini da kolač nije još pečen a počeo je tamniti prekrijte kalup alu folijom i pecite još koliko je potrebno.
Kolač i pečen treba ostati meke i sočne teksture u sredini.
Vruć kolač preliti vrućom glazurom od čokolade, ohladiti i rezati na kocke.
Izvor: http://www.coolinarika.com/recept/894081/
Jabuke oguliti i krupno naribati.
U jednoj posudi pomiješati brašno s rogačem, kakaom i praškom za pecivo.
U drugoj posudi pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati ulje, izmiksati i postepeno dodavati brašno pomiješano s rogačem, kakaom i praškom za pecivo. Smjesu fino sjediniti pa na kraju žlicom umiješati naribane jabuke.
Izliti u dobro namašćen i pobrašnjen (ili papirom za pečenje obložen) kalup za pečenje 30x20 cm i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C dok se ne odvoji od rubova kalupa, oko 30 minuta.
Ako vam se čini da kolač nije još pečen a počeo je tamniti prekrijte kalup alu folijom i pecite još koliko je potrebno.
Kolač i pečen treba ostati meke i sočne teksture u sredini.
Vruć kolač preliti vrućom glazurom od čokolade, ohladiti i rezati na kocke.
Izvor: http://www.coolinarika.com/recept/894081/