- 6 dcl vode
- 6 dag margarina
- malo soli
- 30 dag brašna
- 2 jaja
- voće ili pekmez po želji
- 2 žlice ulja
- 4 žlice krušnih mrvica
Staviti vodu, margarin i malo soli da prokuha. Kad je prokuha, ukuhajte brašno, dobro izmiješajte i dodajte jaja.
Tijesto istresite na pobrašnjenu plohu, raširite ga i pustite da se hladi.
Kad se tijesto prohladilo, još ga malo umijesite da dobijete glatko tijesto, pa napravite štrucu. Režite je na jednake dijelove, malo rukom razvucite stavite u sredinu voće ili pekmez i oblikujte knedlu.
U lonac stavite vodu i malo soli, kad voda prokuha stavljate u nju knedle, kad se knedle dignu na površinu vode (nakon otprilike 15 minuta) vadite ih na tacnu.
U tavu stavite ulje i krušne mrvica pa ih malo prepržite, zatim dodajte knedle, dobro izmiješajte, da se mrvice polijepe za nijh.