skip to main |
skip to sidebar
Kremšnite
Sastojci
- 6 jaja
- 20 dag šećera
- 2 pudinga s okusom vanilije
- 4 žlice glatkog brašna
- 1,4 l mlijeka
- 1 lisnato tijesto
- šećer u prahu
Priprema
- Odvojiti žutanjke od bjeljanjaka, zatim žumanjke sa 15 dag šećera dobro izmiksati i dodati puding (u prašku), brašno i 4 dl mlijeka. Dobro izmiksajte i zakuhajte u 1 l kipućeg mlijeka (skuhati kao puding).
- Od bjeljanjaka i 5 dag šećera istući čvrsti snijeg, zatim lagano umiješati u vruću kremu.
- Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180°C, 10-15 min (dok ne dobije lijepu žućkastu boju).
- Ispečeno lisnato tijesto prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi.