skip to main |
skip to sidebar
Čokoladne kocke s lješnjacima
Sastojci
- 4 šalice sitno mljevenog šećera
- 1/2 šalice kakaa u prahu (nezaslađenog)
- 1/4 šalice mlijeka s višim udjelom masnoće
- 1/2 šalice maslaca
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- Šaka prženih, nasjeckanih lješnjaka
Priprema
- Pripremite posudu cca 10×10 cm i namastite je s malo maslaca ili ulja ili stavite u nju papir za pečenje.
- Pomiješajte šećer i kakao te presipajte u zdjelu koja može u mikrovalnu pećnicu.
- Mješavinu prelijte mlijekom te na kraju dodajte maslac u komadu.
- Ništa ne miješajte već stavite da se grije oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi.
- Izvadite posudu iz mikrovalne, dodajte ekstrakt vanilije i mikserom dobro izmiksajte na najjačoj brzini dok ne dobijete jednoličnu kremastu masu.
- U masu ubacite lješnjake i sve zajedno izmiješajte.
- Smjesu ravnomjerno ulijte u pripremljenu, namašćenu posudu te stavite u zamrzivač na 10 minuta.
- Nakon toga, okrenite posudu na ravnu površinu te dobivenu čokoladnu ploču narežite na kockice.