biskvit
- 6 žumanjaka
- 12 žlica (ravnih) šećera
- 2 dl hladnog mlijeka
- 1 dl ulja
- 6 žlica (punih) brašna (120 g)
- 3 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
- 6 bjelanjaka
- 12 žlica šećera
- 4 žlice vode
- 10 žlica šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice vode
- 4 žlice ulja
Umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje, kakao, prašak za pecivo i brašno.
Izliti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći na 200°C 15-20 minuta.
Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka.
Ušpinovati 10 žlica šećera (vrhom punih) sa 4 žlice vode.
Istučenim bjelanjcima dodati 12 žlica šećera i dobro umutiti.
Ušpinovani šećer lagano sipati u snijeg i neprestano mutiti. Masa će povećati volumen pa je dobro da to radite u većoj posudi
Biskvit izvaditi iz pećnice i smanjiti temperaturu na 130°C.
Dobijeni šaum ravnomjerno namazati po biskvitu i vratiti u pećnicu još 10 minuta.
Kolač potom izvaditi iz pećnice i preliti čokoladnom glazurom.
Odmah ga rezati na kocke.