Tijesto
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- 150 g glatkog brašna
- 1 vrećice praška za pecivo
- 150 g maka
Glazura
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
- 2 žlice šećera u prahu
- 3 žlice vode
Priprema
- Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
- Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta.
- Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
- Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom. (Da bi džem lakše razmazali, dodajte mu malo vode i dobro promiješajte.)
- Kolač narežite na kocke i ukrasite po želji.