Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Kolač od maka s džemom i čokoladom

Sastojci

Tijesto
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 vrećice praška za pecivo
  • 150 g maka
Za premazivanje:   100 g džema (marmelada) (najbolje od višanja)

Glazura
  • 100 g čokolade
  • 80 g maslaca
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 3 žlice vode

Priprema
  1. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
  2. Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta.
  3. Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
  4. Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom. (Da bi džem lakše razmazali, dodajte mu malo vode i dobro promiješajte.)
  5. Kolač narežite na kocke i ukrasite po želji.



 
Blogger Templates