SASTOJCI
- 0,5 kg kuhanog graha trešnjevca
- 1 veća crvena rajčica narezana na kockice
- 2 veće zelene + 1 veća crvena paprika rezane na rezance
- 1 velika glavica luka sitno rezana
- 4 žlice ulja
- 1 velika žlica Vegete
- sitno sjeckani list peršina
- 2-3 češnja češnjaka sitno narezanog
- 3 žlice kiselog vrhnja
- sol i papar po želji
Na ulju pečemo luk i narezanu papriku. Kad je pečeno do pola, dodamo ocijeđeni kuhani grah i lagano promiješamo. Miješajući pečemo oko 5 minuta. Zatim dodamo češnjak, Vegetu, nasjeckanu rajčicu, kiselo vrhnje i peršin. Papra i soli stavimo po želji.
Sve lagano promiješamo i pečemo još 5 minuta.
Poslužujemo uz zelenu salatu začinjenu maslinovim uljem. Možemo dodati i kuhana dva para domaćih kobasica.