SASTOJCI
- 300 g keksa
- 1 puding s okusom karamela
- 4 žlice šećera
- 6 dl mlijeka
- 100 g margarina
- 1 vrećica mekih karamel bombona
- 1 vrećica krem šlaga s okusom slatkog vrhnja
- 150 ml hladnog mlijeka
Kekse podijeliti na tri dijela, pa jedan dio poredati na tacnu.
Staviti šećer u suhi lončić i zagrijavati dok se šećer ne istopi i dobije boju karamela, a zatim preliti sa 4 dl mlijeka.
Posebno u 1 dl mlijeka razmutiti puding, pa ga skuhati u provrelom mlijeku s karameliziranim šećerom.
Ostaviti puding da se ohladi, pa ga sjediniti s umućenim margarinom.
U manjem lončiću zagrijati 1 dl mlijeka i dodati 3 karamel bombona.
Žličicom prelijevati svaki keks ovim mlijekom, a kada keks upije mlijeko, premazati trećinom kreme.
Odozgo naribati 3 karamel bombona, pa ponoviti postupak još jednom, s drugom trećinom keksa.
Zatim staviti posljednju trećinu keksa, premazati trećinom kreme i ostaviti da se kolač ohladi i malo stegne.
Umutiti krem šlag s mlijekom, premazati kolač, ukrasiti i odozgo naribati karamel bombone.