Sastojci
- 3 žlice ulja (najbolje maslinovog)
- 100 g luka
- 1 češanj češnjaka
- 500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
- 800 g pelata rajčice
- 1 žličica Vegete
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice origana sušenog
- 1 žličica bosiljka sušenog
- 400 g spaghetta
- sol
- Za posipavanje: sir ribanac
1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
2. Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
3. Dodajte zgnječene pelate, Vegetu i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
4. Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
5. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
6. Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.