Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Bolognese umak sa špagetima

Za 4 osobe

Sastojci 
  • 3 žlice ulja (najbolje maslinovog)
  • 100 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
  • 800 g pelata rajčice
  • 1 žličica Vegete
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice origana sušenog 
  • 1 žličica bosiljka sušenog 
  • 400 g spaghetta 
  • sol
  • Za posipavanje: sir ribanac
Priprema

1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
2. Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
3. Dodajte zgnječene pelate, Vegetu i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
4. Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
5. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
6. Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.


 
Blogger Templates