- 8 dl vode
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 margarin
- 200 g čokolade
- 1 kg 'Sport' keksa
- 1/2 l vrhnja za šlag
- 200 g čokolade
Prokuhati vodu, šećer, vanilin šećer, margarin i čokoladu. Kad zakipi skinuti s vatre i u to umiješati 1 kg 'Sport' keksa. (Ako ga nemate, može poslužiti i neki drugi sličan keks, pa i na komadiće izlomljen 'petit beurre'.)
Miješati dok keksi ne popiju tekućinu, zatim prebaciti u namazan kalup ili lim za pečenje. Može se lagano utisnuti i gnječilicom za pire krumpir.
Sastojke za glazuru lagano miješati na vatri dok se ne otope, pri čemu treba dobro paziti da čokolada
ne zakipi.
Kad je gotovo, prelijete preko kolača i spremite na nekoliko sati u hladnjak. Na vrh se može premazati šlag.