Vrijeme pripreme: 10 minuta
Sastojci
- 2 jaja
- 1 tekući jogurt (2 dl)
- malo soli
- 2,5 jušne žlice kristal šećera
- 1 prašak za pecivo
- 15 jušnih žlica glatkog brašna
- ulje za prženje
Priprema
Mikserom izmiješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa.
Ukoliko vidite da vam je smjesa prerijetka (razlijeva se), možete dodati još malo brašna.
Smjesu vaditi žličicom (odvajati drugom žličicom ili prstom) i pržiti u vrućem ulju (ulje ne smije biti prevruće).
Čim porumene, okrenuti na drugu stranu i pustiti da se isprži do kraja. Ukoliko pečete u većoj količini ulja, da plivaju, one se počnu same okretati.
Vaditi u posudu u koju ste na dno metnuli papirnati ručnik ili salvetu da upije višak ulja.
Posipati šećerom u prahu i poslužiti.