Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Piletina u umaku od gljiva

Sastojci
  • 400 g pilećih fileta
  • 200 g gljiva (nije obavezno)
  • 3 dl vrhnja za kuhanje
  • 1 vrećica juhe od gljiva
  • ulje, sol, peršin
Priprema

(Idealno bi bilo meso predhodno marinirati u marinadi od ulja i vegete, možete kapnuti i limuna jer će biti sočnije. Preko noći ostavite u hladnjaku.)
Filete izrezati na tanke šnite, uvaljati u prah juhe (kao kad valjate u brašno) i složiti u vatrostalnu posudu koju ste blago pouljili.
Ostatk praha od juhe umiješati u vrhnje za kuhanje i preliti preko mesa.
Odozgo posuti krupnije narezane gljive.
Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180-200°C oko 45 minuta.

Posluživanje: Uz ovako spremljeno meso može se servirati rižoto.


 
Blogger Templates