Za kore:
- 11 žumanjaka
- 11 žlica šećera
- 11 žlica ulja
- 11 žlica mlijeka
- 11 žlica brašna
- malo praška za pecivo
- korica limuna
- 2x11 (tj. 22) žlica šećera
- 11 žlica vode
- kriška limuna
- 11 bjelanjaka
- 11 žlica šećera
Najprije izmjerite sastojke za preljev (agdu) i stavite kuhati na laganu vatru!
Zatim odvojite bjelanjke od žumanjaka. Umutite žumanjke i šećer, dodati ulje, pa mlijeko i na kraju brašno izmiješati sa praškom za pecivo i limunovom koricom.
Izliti smjesu u namašćen lim (cca 30x40 cm) i peći 10-tak minuta na temperaturi od 200°C.
U preljev (agdu) dodati limun.
Zatim napraviti pjenu (šaum) na sljedeći način: mutiti bjelanjke najprije na najmanjoj brzini miksera 2 minute, zatim na većoj i dodavati po žlicu šećera i mutiti. Na kraju povećati na najveću brzinu.
Umućenim bjelanjcima dodati preljev (agdu) i sve dobro izmutiti mikserom. Bjelanjke je potrebno dobro umutiti pa ih miksajte za svo vrijeme dok se peče kora, a naročito ih dobro umutite nakon što dodate preljev (agdu).
Preko kore izliti pjenu (šaum), poravnajte i vratite u pećnicu na 4-5 minuta, toliko da se stvori korica.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u hladnjak.
Napomena:
Ako želite napraviti manji kolač, smanjite količinu sastojaka, što je lako, budući da svega ide po 11.