BISKVITNE KORE
- 5 jaja
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice bijelog šećera
- 5 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- 2.5 dl vrhnja
- 1 šlagfix
- 1 žlica tekućeg meda
- 1 vanilin šećer
Razdvojite bjelanjke i žumanjke iz jaja. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg. Žumanjke zamutite sa bijelim i smeđim šećerom, dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa sve dobro izmiješate dok ne dobijete glatku smjesu.
U dobivenu glatku smjesu dodajte 4 žlice snijega od bjelanjaka i lagano miješajte dok smjesa ne postane jednolična. U smjesu tada umiješajte i ostatak bjelanjaka i još jednom sve oprezno izmiješate.
Smjesu izlijte na papir za pečenje kojim ste obložili veliki pleh i gornju plohu izravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10 minuta.
Ispečenu koru za milch schnitte ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ju uzduž prerežite po pola, kako bi se dobile 2 jednake plohe (najbolje je rezati koncem).
Priprema kreme
Vrhnje za šlag istucite sa šlagfixom dok ne dobijete čvrst snijeg. U snijeg dodajte šećer i med i sve dobro izmiješate električnim mikserom.
Slaganje milch snitta
Dobivenom kremom ravnomjerno premažite prvu koru biskvita pa poklopite drugom korom.
Prije posluživanja, milch schnitte ostavite na hlađenje u hladnjak oko 3 sata. Narežite ih na komade i poslužite.
Izvor: e-valovi.com