SASTOJCI
Bijeli sloj:
- 400 ml mlijeka
- 6 žlica šećera
- 1 žlica ruma (po želji) ili vanilin šećer
- 4 žlice griza
- 3 žlice kokosa
- 400 ml mlijeka
- 6 žlica šećera
- 100 g čokolade
- 4 žlice griza
- 1 žlica ruma (po želji)
Priprema svijetlog sloja
U hladno mlijeko stavite šećer, promiješajte i dodajte griz. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz neprekidno miješanje dok se ne zgusne. Kada skinete s vatre dodajte rum i kokos, pa sve izmiješajte.
U pleh (20x25 cm) sipajte malo ulja i razmažite ga po dnu, a zatim ulijte smesu.
Napomena: na dno pleha možete staviti jedan sloj petit keksa kratko umočenog u mlijeko. U tom slučaju pleh ne treba mazati uljem.
Priprema tamnog sloja
U hladno mlijeko stavite šećer, promiješajte i dodajte griz. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz neprekidno miješanje dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu i rum i sve izmiješajte. Prelijte preko svijetlog sloja, poravnajte i ostavite da se ohladi.
Hladno posuti kokosom i rezati na kocke.