- 100 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- po želji može se dodati i malo ulja
Tijesto razvaljati valjkom na pobrašnjenoj površini, na kocku dužine dva dlana. Nožem narezati na trake širine dva prsta i svaku prerezati na pola. Valjkom svaku traku razvaljati u dužinu što tanje, oko 1-2 mm. Trake malo pobrašniti da se ne slijepe, pa se 4-5 komada slažu jedna na drugu i nožem režu tanki rezanci. Svako malo rastresite narezanu hrpicu na pobrašnjeni stolnjak ili plahtu. Kad sve narežete i rastresete, ostavite da se suši 1-2 sata.
Da bi s njih otresli višak brašna, možete ih protresti u situ ili cjediljki. Suhe rezance spremite u papirnate vrećice ili limenke koje će ih štititi od moljaca.
Ako ih ne sušite, možete ih odmah staviti u vrećicu u zamrzivač i zamrznute stavljati u kipuću juhu.
Izvor: probajovako.blogspot.com