Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Domaći rezanci

SASTOJCI
  • 100 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • po želji može se dodati i malo ulja
Brašno pomiješati s jajem i zamijesiti sasvim glatko tijesto. Po potrebi, ovisno o veličini jajeta, dodati još 10-20 g brašna. Tijesto mora biti glatke strukture i ne smije se lijepiti za prste.
Tijesto razvaljati valjkom na pobrašnjenoj površini, na kocku dužine dva dlana. Nožem narezati na trake širine dva prsta i svaku prerezati na pola. Valjkom svaku traku razvaljati u dužinu što tanje, oko 1-2 mm. Trake malo pobrašniti da se ne slijepe, pa se 4-5 komada slažu jedna na drugu i nožem režu tanki rezanci. Svako malo rastresite narezanu hrpicu na pobrašnjeni stolnjak ili plahtu. Kad sve narežete i rastresete, ostavite da se suši 1-2 sata.
Da bi s njih otresli višak brašna, možete ih protresti u situ ili cjediljki. Suhe rezance spremite u papirnate vrećice ili limenke koje će ih štititi od moljaca.
Ako ih ne sušite, možete ih odmah staviti u vrećicu u zamrzivač i zamrznute stavljati u kipuću juhu.


Izvor: probajovako.blogspot.com
 
Blogger Templates