Sastojci:
- 1,5 kg krumpira,
- 0,5 l vrhnja za kuhanje,
- 2 dl mlijeka,
- 1 dl ulja,
- 1 vrećica juhe od gljiva u prahu,
- papar,
- vegeta,
- peršinov list,
- tvrdi sir (gouda ili sl., po želji)
Oguliti krumpir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
Prah juhe od gljiva pomiješati s vrhnjem da ne bude grudica, dodati mlijeko, ulje i sitno sjeckani peršin te izmiješati.
Krumpir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
Peći u već zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35-40 minuta.
Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom, onoliko koliko volite.
Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.
Napomene:
Sir nije nužno staviti. Kod vegete oprezno zbog soli u juhi i slanosti sira.