Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Lambada

Za biskvit:
  • 6 jaja
  • 130 g šećera
  • 130 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 žlice mlijeka
Za žutu kremu:
  • 1 l soka od naranče (npr. Fanta ili juice)
  • 3 pudinga od vanilije
  • 7 žlica šećera
Za bijelu kremu:
  • 500 ml mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • 2 žlice gustina (neobavezno)
  • 6 žlica šećera
  • 200 g margarina
Za čokoladnu glazuru:
  • 100-200 g čokolade za kuhanje
  • 70 g margarina ili maslaca
I još: keksi pettit beurre

PRIPREMA:

Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašćen lim, poravnati i peći u pećnici na 180ºC 25 minuta. Pečeni biskvit preliti sa nekoliko žlica mlijeka.
Za žutu kremu pomiješati puding sa šećerom i jednim dijelom soka od naranče. Ukuhati u preostali sok, kuhati dok se ne zgusne. Još vrućom kremom zaliti biskvit. Preko kreme odmah složiti red keksa kratko umočenih u mlijeko. Ohladiti.
Za bijelu kremu pomiješati brašno, gustin i šećer sa jednim dijelom mlijeka pa ukuhati u preostalo kipuće mlijeko. Kuhati par minuta dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati prethodno izrađen margarin. Bijelom kremom premazati red keksa. Preko bijele kreme nanijeti čokoladnu glazuru koju ste napravili tako da se čokolada otopi sa maslacom i uljem.
Ohladiti, ukrasiti po želji i poslužiti!


 
Blogger Templates