- 9 žlica vode
- 10-20 dkg šećera (po želji)
- 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnjake
- 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksa
- 17 dkg maslaca
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- malo ruma
- po želji: 1 manji list oblatne
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- malo ulja
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi.
Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela.
Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje (ili manji list oblatne) te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.