- petit keksi - koliko je potrebno da se prekrije dno lima + malo mlijeka
- 0,5 kg pasiranog kestena
- 75 g šećera
- 0,5 dl vode
- 1 štangica (red) čokolade
- 90 g maslaca ili margarina
- 1 vanilin šećer
- 1 rum šećer
- 2 štangice (reda) čokolade
- 2 žličice mlijeka
- 2 žlice jake crne kave
- 30 g maslaca ili margarina
- 2 šlag pjene iz vrećice
Kekse umakati u mlijeko i slagati na dno lima.
Kesten izmiješati sa šećerom, rum šećerom i vanilin šećerom, vodom, rastopljenom čokoladom i maslacom. Masu sipati u kalup ili lim, preko keksa.
Preljev: U rastopljenu čokoladu umiješati mlijeko, malo prokuhati, pa zatim umiješati kavu i maslac te odmah preliti kolač.
Alternativno, umjesto preljeva kolač možete premazati šlagom. Također isti preljev možete preliti i preko šlaga.
Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.