- 1 kg kuhanog krumpira (oguljenog)
- 1 margarin (250 g)
- 400 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 2 rum šećera (ili 1-2 žlice ruma)
- 10 kom piškota ili petit keksa
- 250 g mljevenih oraha
- 100 g ribane čokolade za kuhanje ili kakaa u prahu
- 2 vrećice šlag pjene ili vrhnje za šlag
Skuhajte krumpir i napravite od njega gladak pire te ga malo ohladite (ne sasvim).
U smjesu umiješajte šećer u prahu, mljevene piškote, vanilin šećer, rum i margarin. Najbolje bi bilo da margarin bude mekan (sa sobne temperature) kako biste ga lakše umiješali.
Smjesu podijelite na dva dijela.
U jednu polovicu umiješajte rastopljenu čokoladu za kuhanje (pazite da čokolada nije prevruća, kako ne bi 'razvodnila' pire) a u drugu mljevene orahe.
U kalup na dno složiti petit kekse koje ste umočili u mlijeko, zatim staviti čokoladni dio, pa zatim dio s orasima. Dobro rashladiti (preko noći) pa premazati tučenim vrhnjem za šlag i posipati ribanom čokoladom.