Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Varivo od poriluka

Za 2 osobe

SASTOJCI
  • 2 poriluka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 krumpira
  • 1 mrkva
  • 2 režnja češnjaka
  • 10 dkg slanine
  • sol
  • papar
  • 2 žlice brašna
  • ulje za prženje

PRIPREMA

Poriluk prerežite po dužini i dobro operite. Nasjeckajte luk i poriluk te ga pirjajte na ulju, zajedno sa slaninom nasjeckanom na kockice i češnjakom. Po želji posolite.
Kad se malo propirja podlijte s litrom vode i dodajte krumpir narezan na kockice i mrkvu narezanu na kolutove te malo popaprite
Kuhajte dok povrće ne omekša (oko 20 minuta).
U dva decilitra vode razmutite 1-2 žlice glatkog brašna i ulijte u varivo, promješajte i pustite da kipi još 5 minuta.


 
Blogger Templates