Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Jabuke u pudingu

SASTOJCI

Biskvit:
  • 4 jaja
  • 200 grama brašna
  • 180 grama rastopljenog margarina
  • 150 grama šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • 3 jabuke
  • 3 žlice soka od limuna
Krema:
  • 2 pudinga od vanilije
  • 700 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 1/2 čajne žličice cimeta

PRIPREMA

Jabuke izrežite na kockice pa pokapajte limunovim sokom i žlicom šećera.
Pjenasto izmiksajte cijela jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni margarin, brašno (žlicu po žlicu) i prašak za pecivo.
Podijelite na dva dijela pa u jedan dodajte kakao i 2-3 žlice mlijeka.

U pleh veličine 20x30 cm stavite prvo žuti dio biskvita pa po njemu rasporedite jabuke.
Puding koji se skuhali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite po jabukama.
Na vrh rasporedite crni dio biskvita i pecite na 170°C oko 35-40 min.


 
Blogger Templates