Žele od bresaka:
- 1 l vode
- 10 žlica šećera
- 1/2 kg bresaka (marelica i sl.)
- 2 pudinga od vanilije
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 4 žlice šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 vrećica želatine (po želji)
- Petit beurre keks
PRIPREMA
Žele od bresaka:
Od litre vode odvojiti koliko je dovoljno da se napravi puding. Ostatak staviti kuhati zajedno sa šećerom. Kad zakipi, dodati breskve narezane na sitne komadiće. Kuhati nekoliko minuta, pa dodati puding i miješati dok se ne zgusne.
Krema:
U tučeno slatko vrhnje dodati kiselo vrhnje pomiješano sa šećerom. Po želji dodati želatinu.
U prikladan pleh slagati petit keks, preliti ga vrućom kremom od bresaka, pa na nju opet poredati petit keks.
Ostaviti da se ohladi pa na vrh staviti tučeno vrhnje. Prije serviranja dobro ohladiti!