- 500 g pilećih prsa
- 200 g graška
- 200 g mrkve
- 100 g korijena celera
- peršin
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 4 velike žlice krušnih mrvica
- 5 velikih žlica ulja
- 0,5 dl pasirane rajčice
- papar
- sol
Priprema
Luk sitno nasjeckati, dodati ulje, protisnuti češnjak i lagano prodinstati.
Dodati piletinu narezanu na male kockice. Kada je piletina malo zapečena, posoliti i popapriti po želji. Podliti sa 200 ml vode.
Na meso koje je dopola propirjano dodati mrkvu i celer narezane na kockice.
Nakon pet minuta dodati grašak i pirjati sve zajedno dok ne omekša. (Pazite da se povrće ne prekuha!)
Na kraju dodati sitno isjeckani list peršina, pasiranu rajčicu i krušne mrvice.
Najbolje servirati s pire krumpirom i salatom!