Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Gulaš od piletine

Sastojci

  • 500 g pilećih prsa
  • 200 g graška
  • 200 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • peršin
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 velike žlice krušnih mrvica
  • 5 velikih žlica ulja
  • 0,5 dl pasirane rajčice
  • papar
  • sol

Priprema

Luk sitno nasjeckati, dodati ulje, protisnuti češnjak i lagano prodinstati.
Dodati piletinu narezanu na male kockice. Kada je piletina malo zapečena, posoliti i popapriti po želji. Podliti sa 200 ml vode.
Na meso koje je dopola propirjano dodati mrkvu i celer narezane na kockice.
Nakon pet minuta dodati grašak i pirjati sve zajedno dok ne omekša. (Pazite da se povrće ne prekuha!)
Na kraju dodati sitno isjeckani list peršina, pasiranu rajčicu i krušne mrvice.

Najbolje servirati s pire krumpirom i salatom!


 
Blogger Templates