Social Icons

Vrste jela

Odabrani recept

Knedle sa šljivama

SASTOJCI:
  • 1 kg  pirea od krumpira
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • malo soli
  • 40 dkg oštrog brašna
  • 20-ak šljiva (svježih ili zamrznutih)
  • malo krušnih mrvica
  • malo ulja 
PRIPREMA:

Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi, zgnječiti u pire pa ohladiti (može se ostaviti preko noći u hladnjaku).
Pire vagnuti pa na svakih 0,5 kg pirea dodati žlicu ulja, 1 jaje i 20 dkg oštrog brašna. Umijesiti tijesto pa praviti knedle a u svaku staviti jednu šljivu.
Kuhati ih u uzavreloj vodi 15 minuta a zatim ih izvaditi iz vode i stavljati u prethodno na ulju zapržene krušne mrvice.
Ako ih ne želite odmah upotrijebiti, pripremljene za kuhanje mogu se i zamrznuti te ih takve također treba kuhati oko 15 minuta (dok ne isplivaju na površinu i još nekoliko minuta).


 
Blogger Templates