- 600 g glatkog brašna
- 200 ml jogurta ili čvrstog kiselog mlijeka
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 mala žličica soli
- 1 mala žličica šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žumanjak (ili cijelo jaje)
- za posipanje: sol, sezam, kim, mak...
PRIPREMA:
U mlako mlijeko stavite suhi kvasac i šećer a potom i sve ostale sastojke te dobro dobro umijesite tijesto.
Podijelite tijesto na dva dijela i odmah valjkom rastanjite u krug promjera oko 40 cm te režite trokute veličine po želji. Isto učinite s oba dijela tijesta.
Na vanjski rubni dio trokuta stavite punjenje po želji (može i bez punjenja), zarolajte, premažite razmućenim žumanjkom ili cijelim jajetom te, ako radite slanu varijantu, pospite solju, sezamom, kimom...
Kiflice slažite u veliki lim koji ste prethodno premazali margarinom ili uljem.
Ugrijte pećnicu na 180°C a za to vrijeme ostavite kiflice da odmaraju. Pecite 20-tak minuta.